Z pohledu vraha

Z pohledu vraha

Anotace: bezcitná promluva

Trhám bílé orchideje
pokládám je do kruhu
kropím je vodou
z kadidla (ukradeného
při mši-neviděn farářem)
a otevřu bibli na prvním
dvojlistu
***
přeříkávám odstavce
jehlou z jehelníčku
na bílé niti
navlékám listy
bílých orchidejí
***
sešívám je k sobě
je to náhrdelník
pro mou mrvou ženu
poslední dar
***
mám ji pod postelí
přikrytou ručníky
trochu zapáchá
stříkám ji voňavkou
***
než jsem ji zabil
shlédl jsem filmy
se zločineckou tématikou
***
svým rituálem se očišťuji
od satanského činu
snad mi bohové prominou
i když ode mne omluvu neuslyší
Autor Tomáš Přidal, 24.07.2009
Přečteno 286x
Tipy 9
Poslední tipující: ziriant, Markéta G., Kamil Princ, Elza511, Zdenek, WAYWARD
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Paráda.

02.08.2009 19:53:00 | ziriant

Ač na volný verš moc nejsem, tak mě toto dílo zaujalo. Surová výpověď v kombinaci s náboženskou naivitou na mě zapůsobila morbidním mrazením. Báseň se mi líbí.

29.07.2009 09:33:00 | Kamil Princ

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí