Truchlení

Truchlení

Anotace: ...

Má paní pro vás truchlil jsem
když sám jsem usínal
jen na vás myslil nocí dnem
a pro vás umíral.

Však konce nemělo to umírání
smrt nechtěla se slitovat
to všechno proto moje paní
že blázen měl vás tolik rád.

Vám bylo všechno k posměchu
nejvýše ještě k pousmání
já nesměl jsem se dočkat úspěchu
to všechno pro vás moje paní.

Já jenom vás jsem sledoval
a vaším stínem chtěl jsem být
slitování se nedočkal
teď mohu jenom sám už pít.

Snad dovolíte ještě s vámi pít
to jediné co ještě povoleno
pak do samoty své už musím jít
to pro vás moje osudová ženo.

Podivný osud určil byla jste mou múzou
já jenom vás chtěl milovat
okovy samoty však řinčí hrůzou
kéž věčným snem už mohu spát.
Autor Skalsky Pavel, 28.07.2009
Přečteno 275x
Tipy 11
Poslední tipující: Agniezka, Churry, Mbonita, danav, Markéta Hl., Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

truchlíš krásně básníku
ST

28.07.2009 18:23:00 | Mbonita

aby ta "bába" nezpychla...st - trubadůři se obrací v hrobě, že Tě neznají... *** Kde Jsi prý tenkrát byl?

28.07.2009 18:04:00 | rybí prdy

je pěkná, ale zase ten přesmutný konec

28.07.2009 17:31:00 | Markéta Hl.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí