Kdyby

Kdyby

Anotace: .

kdyby vodní hladina rybníka
nezpívala tak smutné písně
bylo by vše jednodušší.
Po hladině, zřetelně
kráčí Vodní královna
rouše smáčí, kapky pouští.
Slzy tečou pro tu duši.

Královna vodní,
poddaní nesvobodní.

kdyby ty stromy
tak smutně nešuměly
bylo by vše jednodušší.
Ptáci by zpívali bez předehry
a osazenstvo volalo na souhlas.
Avšak člověk sám tuší
co je pro královnu jednodušší.


Královna vodní,
poddaní nesvobodní.

Kdyby louka volala nahlas
bylo by vše jednodušší.
Uteklo by spousta duší
se svobodou na hrudi.
Hrál by se nahlas Vyšehrad
dirigentem by byl střevlík
netrápil by nikoho hlad
vodu,stromy,louku
ani spoustu duší.
Autor Memento, 28.07.2009
Přečteno 234x
Tipy 11
Poslední tipující: Miroslav Možný, hašlerka, Bíša, Psavec, zrrrr, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ach ta kdyby... velmi pěkná, ST

29.08.2009 22:00:00 | hašlerka

Jo, vynikající kousek, moc se mi líbil ST jako Brno :-)

29.07.2009 10:36:00 | zrrrr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí