polibek

polibek

Anotace: jak se někdy dokáži téměř zcela ztrácet

neupínat se v posvátných přáních
nezpytovat předěly nestále svatých úkolů
do pasu ohnutý před trůny malomocných pánů
v obýváku se pstruhy na bledém koberci
metat dámu a k ránu shlédnout k rámu sousoší
které stávalo již dvacet let opuštěné na stráni
v níž se samo ztácelo bez ničeho a nechtělo se ti tam vcházet
házet na ostatní mohu co se mi zlíbí ale ty následky
v době poslední jsi celá zvážněla
poznávám to pode čela a vlasů kterými jsi házela
a docela venku na samém vrcholu nebe vidím hlavně v noci hvězdy plné moci
tím pádem se cosi otáčí proti mé vůli jinam
než jsem si léta myslíval
a se těšíval na vysněné stáří kdesi na okraji kraje ráje
jenž si na usměvy naivních hraje a zbytek do ledu vtaje...
na šalmaje na šalmaje kdosi na šalmaje mi hraje
a já stále tak nemocný že nedokáží dohlédnout ani na začátek smyslu se se svou povahou musím prodírat dál i když dál je pro mě ať již z rána nebo jak koliv jiný čas jen další možnost uchopit pevněji to co již léta držím zuby nehty stylem tak úporným že právě proto o tom mohu vědět mnohem míň než jsem kdy doufal
Autor radexk, 29.07.2009
Přečteno 236x
Tipy 3
Poslední tipující: maliska, CorrimsonTom
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí