co vidíš ?

co vidíš ?

Anotace: jak strašně klame vnímání času

řekni mi, co vidíš?
viděl jsem obra – jen, jeho obrys
měl místo srdce
černý květ o tisíci okvětních listech
ponořil se opět do pouště - hledal poznání
smáčel ruce v písku a zdravil nové hvězdy
děkoval za to místo
samota dun vymezila prostor - bylo to místo setkání
uprostřed cesty stál strom
za ním se krčil on
za ním byl svět oproštěn od času
usmál se - já viděl skrz jeho barvu
strom byl košatý, ale bylo v něm najedou v tu chvíli trochu
z malé rostliny, která klíčí ze semene, byl v něm první květ a jeho plody, první zlatý list a větev, co pozbyla poslední list
strom s každou částí svého života
on mi ukázal, jak vypadá poušť prostá času
kameny, písek,louky, lesy - celek tvořící krásu
ukázal mi zpět ten strom :
on je životem, protože se neoddělil od svých kořenů
on je ten mudrc, protože se stal svým životem
viděl jsem mu ve tváři, že černý květ je posetý diamanty
světlo mi přikrylo ten obraz
Autor dead-head, 30.07.2009
Přečteno 282x
Tipy 6
Poslední tipující: zelená víla, PIPSQUEAK, Radek.oslov.Šafárik, strašidýlko-střapatý
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí