Bourání mostu

Bourání mostu

Anotace: Nájemní žoldnéři v mé hlavě začali bourat tu neoblomnou překážku, kterou se nedaří ignorovat, protože padlo rozhodnutí, že je lepší ji vidět, než se ji snažit maskovat. A tak nezbývá než čekat a zajít si na kafe s přítelem, který má přezdívku čas.

Postavit most
Z překážek
Které se hromadí
V mé mysli
Už bylo jich dost
Těch narážek
Mého svědomí
Pro příště
Si to laskavě
Nejdřív rozmysli

Neposlouchat
Se zdá jednodušší
Naslouchat
Osamělé duši
Uprostřed hranic,
Jež si vystavěla
Je totiž k ničemu
Musela by alespoň
Chtít

Loutka se rodí
A tak se brodí
Ve strachu
Bez důvodu
Tak řekni mi
Starý brachu
Půjdeš s ní
Do průvodu?

Protože já nechci
Posílám ji pryč
A najímám si
Žoldnéře ve své mysli
Nechť zboří tu lávku
Co se tváří jako most
A nechá tam volný
Prostor

Svoboda je přece
Mnohem lepší
Než okovy v řece
A neustálé mlčení
Skučení
Litování
A pláč pro slitování
Které si nezaslouží
Protože není důvod
Brečet
Autor Denael, 02.08.2009
Přečteno 209x
Tipy 6
Poslední tipující: Atropa bella-donna, Radek.oslov.Šafárik, Simísek
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nemáš zač, asi se hledáme všichni pořád :)

02.08.2009 23:00:00 | Denael

Myslím, že v téhle básni jsem se dnes našla...*

děkuji

02.08.2009 22:37:00 | Simísek

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí