Lodě bez plachet

Lodě bez plachet

Anotace: Nečtěme směr své plavby ve větru, ale vždycky ve svém srdci.

Kam doplují lodě bez plachet,
kam doplují, snad i do ráje?
Není proč zpět se navracet...
Obloha láká, modrá je.

Kdekdo by dávno cestu vzdal,
když mračí se a bouří,
svou duši ďáblu zaprodal,
ba upíjel i z louží.

Vítr si pobrukuje svou,
i pryčny v kostře podpalubí,
život je plavbou složitou
a často zláme žebra, zuby...

Srdce je maják v šedi vod,
přístav naděje,
jež vyťukává tajný kód,
i zemí zachvěje.
Autor Akrij8, 12.08.2009
Přečteno 270x
Tipy 10
Poslední tipující: Ariella13, deuxEm, Květka Š., al-pacino, Maro Deives, Bíša, ziriant
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc pěkné i když známé téma ale moc pěkné :-)

13.08.2009 00:13:00 | Maro Deives

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí