Pod fialovým měsícem

Pod fialovým měsícem

Anotace: ... tančím se svou smrtonosnou posedlostí.

Pod fialovým měsícem

Tančí, aby pocítila tu radost ze života
stále chce opustit tenhle svět a já
ji jen pozoruju z dálky a nemám slov
pod fialovým měsícem jsem odzbrojen úsměvem
a v srdci letí myšlenka na polibek ukradnutý
přímo pod mostem nad mrtvou řekou
nevím, zda je to sen a chci se rychle vrátit,
abych poznal, kolik času jsem tady ztratil
ona mně drží a říká, že štěstí je v kartách
že svůj osud poznala už dávno a zná i můj
ona si mně našla, aby mně ochránila
vzala mně tiše za ruku a řekla ...

... zavři oči a sdílej se mnou své trápení
odhal své tajemství a otestuj můj poklad
neříkej, co vidíš a ztrať sám sebe
hluboko uvnitř uchovej to přirozené rebelství ...

Pochopil jsem, že ví všechno, co jsem kdy zatajil
chtěl jsem se zeptat, kdo je a ona řekla,
kdo jsem já a proč jsem dnes v noci tady
že prý jsem nejistý sám sebou a pomalu umírám
že jsem ztratil svůj největší poklad právě před rokem
že bloudím uvnitř labyrintu nejistých myšlenek
a že každý můj krok dopředu je nebezpečná šelma

Byl jsem odkopnut právě když dořekla poslední slovo
stoupal jsem vzhůru a hvězdy padaly z nebe
nikdo nemůže zpívat smutnější song než je můj osud
zapomněl jsem dýchat s pocitem viny a
už se nezajímal o to, co mám a co jsem ztratil.
Pod fialovým měsícem jsem odzbrojen touhou a
ona mě vzala za ruku a tančíme spolu až do úsvitu.
Autor fiXXXer, 20.08.2009
Přečteno 272x
Tipy 11
Poslední tipující: stravla, Le ver luisant, Psavec, Kubino 2, Jana M., Romana Šamanka Ladyloba, labuť, ziriant
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Nevěřím že jsi takový.Vím,že ty jsi ten hrdina,co píše krásné básně.Hrdina co je vnitřně nabytý něhou a citlivostí,jako by se bránil takový být.Chci věřit,že to není póza,a jestli je,tak jsi velmi nadaný.

21.08.2009 19:21:00 | stravla

hrdina je oddělen od zdroje už dlouho.a jeho výhodou je, že může být čímkoliv a jakkoliv dlouho, protože trapné komentáře neubliží někomu, kdo nemá svědomí, úctu sebereflexe a pocit, že musí být kladně hodnocen :)

20.08.2009 21:50:00 | fiXXXer

tohle se mi moc líbí
"zapomněl jsem dýchat s pocitem viny"

20.08.2009 11:45:00 | Romana Šamanka Ladyloba

tak nádherná báseň a pak jak pěst na oko
"nikdo nemůže zpívat smutnější song než je můj osud"

jak dlouho se chce hrdina tvé básně pořád vyvyšovat, nebo ponižovat, nebo jinak oddělovat od zdroje?

20.08.2009 10:13:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí