Městská IV.

Městská IV.

Anotace: Praha jak šepot další variace

Jak šepotem vzduch se chví
a první spadlé listí zavíří Ti u nohou
Ulicí pozvolna a líně rozvaluje se chlad
a zvláštně leskne se hladina potoka
- tak nepatřičně...

Ve dvoře - z večera - požehnáno ticho
a nebe jak ledová ocel

Vzdálená, ale překrásně konejšivá
vtěřina zpřítomnění domova
na křídlech holubic
nad střechou proletí
jak vržené perly

Malátně plouží se chodci podchody
a na lavičce pod kaštanem
jsem na dosah pravdě města
...
Zlověstně šumí stromoví
vysoko nad Vltavou
tam v kopcích

Jsem chodcem soumrakem
nad jiskrnou září
a s námi je tu cosi
už po staletí

ve vodě užříš oči
milenky co stane se Ti
matkou...

Přes ocelový most, žene se vlak
a čeří hladinu páry
a já toužím stát se symbolem
v tom obraze
monument
nechám se odvést
na nádraží Vyšehrad
...
Autor GM, 28.08.2009
Přečteno 313x
Tipy 19
Poslední tipující: Dota Slunská, drsnosrstej kokršpaněl, Kyle, PrinceznaHeliovýchbalonků, hanele m., Mbonita, Ctěný pán, 6thSun, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

Tohle probleskuje život až do morku kostí.

12.07.2010 21:08:00 | Dota Slunská

tenhle městskej cyklus je jedna velká poetická ozdoba... nádhera číst... destilovaná melancholie měst tak, jak se jí v nejlepších okamžicích povede zažít; nevěřil jsem, že se dá i zapsat

02.09.2009 20:01:00 | drsnosrstej kokršpaněl

zrovna včera jsem byla s kamarádkou na Vyšehradě :)

29.08.2009 06:01:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí