Strach

Strach

Anotace: Strach, ten leží v naší mysli.....

Strach
Strach, malá cikáda, ležící v naší mysli
vyhřívající se u rozpálených kamenů
naší viny
naší nedostatečnosti
naší nelásky vůči sobě.

Neustále opakuje to své bz, bz, bz, bz, bz, bz
rozpalujíc nás k nepříčetnosti,
chrání si to své teplé místečko.
Teplé místečko u rozpálených kamenů,
u rozpálených kamenů našich proher.

Mysli moje! Mysli!
Jediná můžeš přetnout věky věkův starý bludný kruh.
Zacpat nos a nenasávat dále zápach,
zápach odpadků z naší duše.
Změnit směr myšlenkám k cestě
jejíž cíl je zatím jenom podvědomě tušen.
K cestě za svobodou našeho těla,
za svobodou naší mysli,
za svobodou našeho ducha.
Autor Mustafaibrahim, 29.08.2009
Přečteno 264x
Tipy 2
Poslední tipující: Sfinx
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná a znepokojivá... Už dlouho mě žádná báseň z Literu tak nezaujala, možná protože mě děsí, kolik překážek si sama vytvářím. Sice mám dojem, že ji trochu zpomalovalo to bz, bz, bz,:) ale jinak je výborná a hlavně přímo vybízí k myšlenkám...

29.08.2009 12:22:00 | Sfinx

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí