světlo podzimního slunce

světlo podzimního slunce

Anotace: než to dopíšu tak se setmí...

Sleduji unaven, jak mlčenlivě přelévá se den
přes střechy, listovím a žloutnoucí stébla trav
Ve větru zachvívá se město plné stínu
a tisíce duší rozjitří ta vůně
a bolestná vzpomínka co zbavena prostoru i času
hořce ulpěla hluboko zapuzena
přivolána zpět chutí deště.
Všichni hledáme slunce do nějž dívame se pak
skrz prsty a oblaka dýmu.

Tak samozřejmě, až máš z toho strach
vpluješ v moře chřadnoucích nachových květu
v kostrách křovisek jimiž se prodíráš
se rodí tma pro dnešní nebesa.
Stromy hrozící se objetí jak nastavené dlaně
v křeči čekající měří čas lidskými životy
než naposledy odrecitují mantru.

Do jejich větví šeptáš v opojení samoty
svá slova pravdy co sejí vítr,
který rozdmýchá žár v srdcích
těch co krčí se v přítmí klecí svých
a bojí se světla i tmy,
a tak barví město šedou barvou.

V Tvých očích je světlo podzimního slunce
a znova hledáš tu přesladkou prázdnotu
to osvobození.

Ženeme se sklíčeným stromovím, pak po poli - pryč
s Prahou daleko za zády.
Autor GM, 05.09.2009
Přečteno 307x
Tipy 12
Poslední tipující: Dota Slunská, drsnosrstej kokršpaněl, Mraveneček, Ctěný pán, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Není zbytí, tvá díla si už příště nenechám uniknout, tahle je barvitá nejen obrazy přírody a plností pocitů, ale i jemností náznaků a tajemností, která v mých očích jen zvyšuje cenu díla.

12.07.2010 21:06:00 | Dota Slunská

musel jsem se vrátit... opravdu skvostný

06.10.2009 20:03:00 | drsnosrstej kokršpaněl

skvostné verše

01.10.2009 20:46:00 | drsnosrstej kokršpaněl

wuaáááw povědomé pocity i takměr stejné místo ...

05.09.2009 20:16:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí