Báseň o tvých očích

Báseň o tvých očích

Anotace: ??????. I have been looking for. Připsáno osobě, jejíž jméno začíná na P.

tvé oči jsou daleko a krásné
Ne. Ano? Jsi tam ty
já ironický. Bezestrunná harfa
používaná jako buben.

přesto svět zdá se mi doutnat
žlutý smutný oheň osvětluje tvoji tvář
a ruce máš v sudu. Bez studu strháš růžové záclonky.
Pak jednou tě miluje vnitřní napětí sloky,
jsi u mě dlouhými skoky mého vědomí
ač můj ty penále, ty mně důvěrná jsi
a čekáš, až ti dám prsty na zlaté volósy.
Meňa zavut tuz. Vot ja. Aj hev býn lukin fór
fórová marmeláda mě nemá ráda, já naděje
jsem povolně rozvěšena mezi balkóny Paříže
v salónu Salvádora Dalího. Miluji tě,
ty mne též? Není to rétorické. Můžu ale být pyšný.

tvé oči jsou z igelitu
a když si je utíráš praská to
a když si je potrháš bolí to
a když je odhodíš zničíš životní prostředí
sice jsou tvoje oči hluboce neekologické
a moje verše jsou zase hluboce k ničemu.
Autor ludmil, 07.09.2009
Přečteno 926x
Tipy 13
Poslední tipující: Koskenkorva, Mraveneček, kikis, trrtrr, PavelM, myší královna, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Igelity se dlouho rozkládají. Zrak z nich, je kýč mezi stromy. Zvednout? Ne a ne, i listí zlenivělo...Málo lidí ocení bodnutí mravence, nádávky, nešťastné oči dětí ještě víc. A ještě plno kravin, o zavařování marmelád, co by člověk vyplodil. Zapomenout radši. Líbí se mi mezi těmi "cizími" řádky.

09.09.2009 20:05:00 | kikis

Já píši výhradně buď geniální, nebo idiotské.

08.09.2009 21:19:00 | ludmil

jedna z tech genialnich

08.09.2009 20:06:00 | trrtrr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí