ZÁHON ASTER U RÝNA

ZÁHON ASTER U RÝNA

Anotace: - Bludné proudy -

Sbírka: Bludné proudy

.

Kolem Rýna vede spousta cest
Voní vodou z Alp i tichem
když vůkol vzrostlý les

A tam co pomník padlým
záhony aster za jejich muka a krev.
Okolo pažit a na něm paměť křísí
úsměvy a touhy mladých mužů
co nesmyslně umirali v boji
o řeku i o památný most
co odjakživa rozděloval Evropu
od toho, co Evropou bývalo . . .
. . . a zůstávalo dlouho
než uvolil se Bůh a podal nám všem svoji ruku
aby nás odvedl od válečných cest . . .

Málo aster ve stínech nábřežního ticha svítí
okolo Rýna stále vnímáš v zemi krev . . .
Nadchází podzim a s ním aster sentiment
okolo zapomenutých rovů slunce kreslí dlouhé stíny
a v noci místo svící po obloze plno hvězd

.
Autor Těšínský, 10.09.2009
Přečteno 295x
Tipy 8
Poslední tipující: Marfuša, Mbonita, Květka Š., labuť
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Příjemná, procítěná... hezké čtení.

10.09.2009 09:07:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí