Panáček

Panáček

Anotace: něco nového..

Přichází pan Slunce,
táhnoucí se jak po celonočním flámu,
ušklíbne se, třeští mu hlava,
na které si jemně hladí ránu
a on, panáček,
opřený o zeď, o chladnou zeď,
zahřívá ji svým velkým vroucím srdcem
a dosud ještě v šeru rána lampa svítící,
pohladí jeho tvář
svým dnes posledním paprskem.

Kolem něj se míhají tváře,
po stovkách a po tisících,
každá s jiným výrazem
a panáček se táže,
jestlipak mu to počítání za to stojí.
Každá z těch tváří má
svůj unavený pohled,
svůj svět,
svůj život,
svoje bolesti
a radosti,
to vše panáček cítí a zapisuje
na bílý voňavý papír,
čárku po čárce.

Slunce už je vysoko na obloze,
krvácí na čerstvě posekaný trávník
a panáček začíná chápat,
že ty všechny životy
proplouvající kolem,
nikdy nespočítá.
Autor Larey, 10.09.2009
Přečteno 292x
Tipy 1
Poslední tipující: Kapka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí