Lidské bez lidskosti

Lidské bez lidskosti

Anotace: Možná, že válka není tím hlavním řešením...

Máme ještě nějakou víru?
Stejně jako nenávisti není konec
není lásky bez míru.
Válka a prokletí doby,
děti se zbraněmi,
co na hřišti běhají...
Válčení světa,
to lidské bez lidskosti,
kde je ta víra, ty možnosti,
co válka ze stolu smetla...?
Umřít pro ostatní,
když oni neumřou pro vás,
chudých a bezbranných prokletí,
mladých a nevinných obětí...
a všichni okolo jsou jen lhostejně tiše...
Tak jako tisíckrát předtím,
jako by šlo o ohrané klišé.
Nikdo nic neřeší ...
Boj proti ničemu,
bez konce, bez řešení,
jak nevinní křičí,
Jde válkou naleznout to,
co se válkou přece zničí...?
Autor Philosophic Theory, 13.09.2009
Přečteno 284x
Tipy 3
Poslední tipující: L. Šebestián Borský, Fenceless, kikis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

líbí se mi , myšlenka i provedení

25.09.2009 20:55:00 | L. Šebestián Borský

Zasahující do podstatného. Copak je něco, co by nás neovlivnilo a děti?

14.09.2009 20:38:00 | kikis

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí