..Země sečtělá..

..Země sečtělá..

Anotace: opět momentální nápad

Země je moudrá ve svém dlouhém žití
a mnoho dějin již má bedry osaháno
však někdy stane se, že neznalost svou cítí
ni lehčí pomoci, než zvolit knihu psanou…

A že jich požehnaně vlastní takhle vědma
musí být jasné každému, kdo trochu sečtělý
Románů bezpočet a beletrie dobře každá sedmá
o encyklopediích nemluvě na listech omšelých…

Knihovnou pro ni jsou vší státy jednotlivé
A svazek každý člověk v dlaních vepsán ukrývá
Záleží na postavách, jsou-li pak stránky čtivé
Linie osud načrtne, obsah si tvoří lidská přediva…

I délku autor koriguje záhy, jak děj se odvíjí
Humorné prolíná se smutkem a nudné s gradací
Kapitoly se střídají, už od Adama k Marii
Tak nechť se dílo podaří! A Země číst se navrací…
Autor šuměnka, 14.09.2009
Přečteno 343x
Tipy 12
Poslední tipující: Tacca, hašlerka, Agniezka, Marfuša, Psavec, labuť, Bíša, Mbonita, enigman, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

krásně jsem si početla

15.09.2009 18:44:00 | hašlerka

To je ONO ! Nádherné vyznání.

15.09.2009 18:36:00 | Marfuša

Hezké čtení...

15.09.2009 08:05:00 | labuť

jen aby měla co číst...

14.09.2009 20:02:00 | enigman

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí