DÉMON

DÉMON

Anotace: abstrakce, pocity

Sbírka: Zprávy z propasti

Zaprodanci z bažin vstanou
Utíkají na popravu.
Pohled letmý na přivítanou
Duši svojí postrádají.
Chcípni brzy, déle nežij
Močál temný pohltí tě
Černá víčka tmu vítají
Voláš marně, neslyší tě.
Volná plavba v moři hnusu
Mrtvý již tělem procitají
Zkřivené hnáty, spálená kůže
Zpět živého tě nevydají.
Bídná země, v hříchu shoříš
Plamen čistý, rudě září
Smutný světe, proč se dvoříš
Morová skvrna v tvojí tváři
Žil jsi dlouho bez soucitu
Pokládáš za vše marné snad
Zánik věků, krví pláčeš
Krásu proklels, věčný chlad.
Zemři netvore, když citu nemáš
Marná, slabá vůle tvá
Chcípni netvore, teď hnáty zvedáš
Ďábel poháru si nalévá.
Autor Drappi, 17.09.2009
Přečteno 386x
Tipy 1
Poslední tipující: danaska
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

To ti teda nezávidím, takového pocity. Ale přiznám se, že mě to něčím oslovilo.

17.09.2009 08:33:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí