Boty...

Boty...

Anotace: ...

Našel jsem na půdě,
u trámu pod krovem,
vojenské boty,
co cítit jsou olovem.

Ze starých tkaniček,
s nánosem prachu,
stále je cítit,
dech války a strachu.

Z té vrásčité kůže,
já snažím se číst,
kde všude byla,
a dotkla se míst.

Ten kdo je ušil,
jinému na míru,
sotva kdy tušil,
že padnou pro víru.

Škoda že nemohou,
dva suché jazyky,
vyprávět příběhy,
jenž zažily kotníky.

O tom jak ve válce,
blátem se brodily,
kolikrát z kaluží,
krve se napily.

Ten kdo je odložil,
a došel v nich domů,
měl by se poklonit,
náhrobku tomu...
Autor srpen, 17.09.2009
Přečteno 272x
Tipy 7
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba, Kapka, Prdelka10
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí