Barový dýchánek

Barový dýchánek

Anotace: Úkol do češtiny - použití metafory na schámatu básně: abbacc deddef ghhgii

Líbezné tóny z piána se linou,
ze sklenky kořeněné víno upíjím.
Sladkou vůní pianisty se opíjím,
zatímco si krátím čas Zdechlinou,
kterou si recituji v duchu pro sebe.
Barman přes pult něčí drink třepe.

Pianový mág vstává, k baru míří,
reflektory na něj upírají svůj zrak
a ve mně se probudí choutky upíří.
To je aurou, kterou kolem sebe šíří,
zběsile mi tepe srdce a stoupá tlak.
Venku hrají kapky deště symfonii.

Usedá o stoličku dál a pití si poručí,
upře na mne ostrý pohled pomněnek.
Kolik asi už mohl být z baru milenek?
Představuji si, jak skončí v mé náruči,
utopím se v hluboké mělčině pohledu
a co všechno s jeho krkem pak provedu.
Autor Wyrda, 20.09.2009
Přečteno 231x
Tipy 2
Poslední tipující: Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí