Prší

Prší

Anotace: ```````` ```````` ````````

prší``````````
````````````````
````````````````
`````````````````
v myšlenkách svých tápu
```````````````````
`` prší ````````````
```````````````````````
````````````````````````
`````````````````````````
na střechy, do okapů ``````````
voda zvolna padá ``````````````
mám tyhle deště ráda.
Jak rolničky kapky zvoní
a vzduch tak zvláštně voní,
od svobody a od přání.
Podívej, tam nad strání
se pestrá duha třpytí,
prší a zvadlé kvítí
se vláhou opět zvedá
(jen moje duše bledá
stále chřadne, usychá
a nedýchá...skoro nedýchá)

Prší```````````
````````````````
`````````````````
`z šedých mračen``
```````````````````
```````````````````
je deštěm náš svět smáčen
jak čaroděj zvedá jemně
stonky z vrásčité země
``a staré stopy z cest
i s prachem může smést
`(jen moje duše bledá
```vláhu stále hledá
a zlou neplechu tropí
```stále bolavé stopy
co smutek do ní vryl
kéž by je déšť smyl)

prší``````````
````````````````
````````````````
`````````````````
v myšlenkách svých tápu
```````````````````
`` prší ````````````
```````````````````````
````````````````````````
`````````````````````````
`````do růží, do akátů
je to zázrak, nemyslíš?
Jestli mě nahoře uslyšíš
pošli mi malou kapku deště
pošli mi jednu, po ní ještě
ať chvíli jenom pro mě prší
```` a duše má je veselejší
když zbyla tu na světě sama
zaprš mi drahý můj nad mrakama
Autor Flamy, 20.09.2009
Přečteno 285x
Tipy 20
Poslední tipující: Houslistka, Wing, Kapka, batůžek na motorku, NikitaNikaT., Pevya, Házté, Zasr. romantik, Roger, Radek.oslov.Šafárik, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...ST !

28.09.2009 22:56:00 | Házté

A mně, Romano i Flamy, se nelíbí forma. Proti obsahu nenamítám nic, ale čeština má lepší výrazové prostředky, jak naznačit pauzu, pomlku či odmlčení, zaváhání a zamyšlení, pochyby nebo nejistotu, příp. nedostatečnou slovní zásobu nahrazovanou apostrofem(?)
Proč? Nevím. Vysvětlí mi to někdo?

25.09.2009 22:32:00 | Zasr. romantik

mozná par kapek melancholická, ale procítene napsana, skvela..

21.09.2009 23:21:00 | Roger

super, líbí se mi provedění i obsah :)

21.09.2009 16:25:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí