Symbol roku 86

Symbol roku 86

Anotace: Requiem

Bylas symbol pokroku
symbol jedné vlády.
Slova rudých proroků
a jejich velké plány.

Dnes tě zná snad celý svět
jsi symbol uspěchání.
Dnes je to let přes dvacet
jsi vrah nemorální.

Jedna říše zaplatila velkou cenu
milióny rublů a tisíce osudů.
To Ďábel tě vybral za svou ženu
a sepsal seznam předčasných odchodů.

A pak se to stalo
ten večer roku osmdesátšest.
Hořce změnil budoucnost
celých vesnic, celých měst.

Druhý den jsi měla být,
na titulních stranách.
Však strachem tehdejších,
jsi byla ututlaná.

Vyhnala jsi tisíce duší
díky tobě zrudnul les.
Kolik jich však tuší
že byly doma naposled.

Máš na rukou jejich krev
a na podrážkách utrpení.
Bude to více jak třista let
než se zem zbaví ozáření.

A na tebe myslím vždy
když jdu po cestě k tobě.
Jsem dělník z elektrárny Černobyl,
to nezapomenu ani v hrobě.
Autor Tadam, 24.09.2009
Přečteno 379x
Tipy 4
Poslední tipující: Fenceless, Romana Šamanka Ladyloba, Demedalex
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Bodež by svědomí sežralo všechny, co v tom měli prsty.

24.09.2009 01:03:00 | Demedalex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí