ODVRÁCENI . . .

ODVRÁCENI . . .

Anotace: - Bláhová poselství -

Sbírka: Bláhová poselství

.

Hledám člověka . . .

Setkání jsou jen odvrácené tváře
předstírající závažný důvod
pohlédnout jinam než na mne
Když je oslovím . . .
jakobych snad ani nebyl
Neslyší!
Nevidí!
. . .
Zůstávám neexistencí
. . .
Částice mého bytí jsou naprosto dokonalé
jsem průhledem mimo sebe samotného
Jsem jako neviditelné fluidum
procházející se mezi davem
naprosto netečných a lhostejných
které míjím beze slov
bez odpovědi na pozdrav
bez pohledu
jako neživotná

S bolestným úsměvem smíření
sebe ze sebou samotným
. . . s osudem
. . . s podivným bytím
v podivném vyhnanství
bez naděje návratu
tiše naslouchám vyprávění jiných
. . . a lhostejně mlčím . . .
protože oni mě stejně neslyší
. . . i kdybych chtěl . . .

.
Autor Těšínský, 24.09.2009
Přečteno 258x
Tipy 12
Poslední tipující: Jiparo, Mbonita, padající do neznáma, Psavec, Saggitta, WAYWARD, Fenceless, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké, skvěle zrýmované a hlavně pravdivé. Můžeme dělat co chceme, stavět se na hlavu, demonstrovat na náměstích, odpalovat nálože přoípevněné na vlastním těle jen proto, aby si nás všimli... Ale stejně to svět nezmění...
ST

24.09.2009 12:33:00 | Saggitta

st

24.09.2009 10:52:00 | WAYWARD

Někdy není něco tak, jak bychom chtěli... ale naděje je vždycky.

24.09.2009 10:42:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí