Smutná Mrtvola

Smutná Mrtvola

Anotace: čtete a uvidíte, někomu se to snad bude líbit.

V zapadlé ulici u prostřed konce světa,
sedí mladá dívka bez práva veta.

Sedí, přemýšlí, jemně se kývá,
smutně se k měsíci zrakem svým dívá.

Stínům si stěžuje, svůj příběh vypráví
o lásce, o zradě a dalších nesnázích.

Toužila po lásce vášnivé, hříšné,
tresty však za ni jsou příliš přísné.

Milý ji opustil, neví co dál,
když nosí pod srdcem od něho dar.

Je to voják, který doma ženu s dětmi má,
už nedoufá, že se i o ně postará.

Rodiče nemá, zemřeli brzy,
nikoho, kdo pomoh by v její krizi.

Okolí na dívku povrchně se dívá,
proto tu sedá a jemně se kývá.

Měsíc ji osvítil, mráz život vzal,
ostatní kol smutné mrtvoly chodí dál.
Autor PeurH, 06.10.2009
Přečteno 208x
Tipy 4
Poslední tipující: Tomáš Přidal, al-pacino, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí