BAF aneb Najednou jsem zemřel

BAF aneb Najednou jsem zemřel

Stalo se ti to taky?
Jen tak si šmátrat prázdnou ulicí
přemýšlet, kdy asi zazvoní zvonec
Zpod auta se vyloupne stín
a než bys řekl: "Stíne, zmiz!"
objeví se konec

Trvalo to zhruba šestnáct vteřin
a miliardu pomyslných let k tomu
když vyloupnul se náhle stín
deroucí ze sebe těžce:
"Dnes se už nevrátíš domů"
Nevrátil jsem se..
Ne a ne

Teď už si přesně nevzpomínám
bylo-li to na jaře či v létě
Jen vím, že přišlo cosi stínu podobného
a já byl najednou na onom světě
kde neplují po moři nahodilé krásky
..
jen ta jedna, rusovlasá
a její stín má jasnou podobu lásky

..

Měl bych se nejspíš vrátit zpět
zalézt si pod auto
a čekat
až kolem projde lidský strach
a já ho slovem "baf"
budu lekat
:)
Autor Trapné děťátko, 14.10.2009
Přečteno 282x
Tipy 24
Poslední tipující: Isquieasuus, fuu, Iwushak..., Já Esther Ruth, Duhová, Rozárenka, Lioness, drsnosrstej kokršpaněl, stmivani.na.lepsi.casy, rry-cussete, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

tak tady je ten příklad toho, o čem jsme mluvili stran rýmů... :) tvé básně mají několik kůží a pod každou jsou věci sobě protichůdné.. mám ten dojem. pořád z nich cítím žert i vážnost zároveň, tím jsou tak dobré.

24.10.2009 17:35:00 | Já Esther Ruth

Já si říkala, kam ten Stín zmizel... Tys na něj bafnul!
:-D

17.10.2009 14:20:00 | lidus

povím ti, slečna rusovláska nemohla narazit na zábavněji píšícího autobubáka

17.10.2009 00:10:00 | drsnosrstej kokršpaněl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí