Zrcadlo

Zrcadlo

Anotace: ...

V zrcadle se vidím,
mám jeho oči, jeho ústa.
Jeho tvář a uši za které se stydím.
Dal mi život, patří mu úcta.

Vzpomínek pár střípků,
ani jedna celá.
Schované do srdečních sklípků,
krásně mi zněla ta slova vřelá.

Pohádky na dobrou noc,
vzácně když četl nám.
Pro Tebe to bylo málo, pro mě strašně moc.
Odešel úplně sám.

Je mi to tak líto,
nikdy se mě nezastal.
Chyběl mi, snad ví to.
Ne Ty mami, to osud mi ho vzal.

Od dětství mohu pouze,
na jeho hrob nosit růže.
Vzpomínat bez vzpomínek dlouze,
pláč mi ho vrátit nepomůže.

Dal mi život ale je pro mě cizí,
ten člověk jemuž květy
s černou stuhou nosím.
Časem i ty střípky zmizí.

Ale ty oči, na ně nepotřebuji vzpomínku,
ty jsou tvoje!
Tak Tě hloupě prosím,
z nebe opatruj svou holčičku.
Opatruj mě – tatínku
Autor Gudula, 17.10.2009
Přečteno 377x
Tipy 28
Poslední tipující: Juraj Hrom, BARBYE, L. Šebestián Borský, bejbyyyy, Romana Šamanka Ladyloba, carodejka, Sweet KiWi, Kapka, Bíša, Zefi, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Dojemné a vzácné vyznání..

03.05.2010 13:55:00 | BARBYE

Skrze své oči vidíš jeho v zrcadle
a věř,že tě strážit nepřestane.
Dojemná a Krásná báseň.

23.10.2009 13:51:00 | Sweet KiWi

Dojemná, moc krásná... ST.

20.10.2009 17:25:00 | Kapka

krásná

17.10.2009 17:01:00 | Hloupá Květinka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí