Na dušičky

Na dušičky

Anotace: a proč ne po celý rok

Vzpomínky na lidi
co dříve žili
měli svůj vlastní svět
o klidu snili.

Nevidíš celý rok
na hrobě svíčky
blikají ve větru
mrkají sklíčky.

Snad jednou v roce
vzpomenout na mrtvé
není to trapné však?
unaven do mrtě.

Na to mám dlouhý rok
úplně celičký
proč zrovna v jeden den
blbnout na dušičky.

Zapálím svíci
v duši je mám
proč musím na hřbitov
všech se vás ptám.

Tisíce aut
milión lidí
však pouze málo
tu pravdu vidí.

S velikou pompou
jezdí v ty kraje
dítě si u hrobu
znuděně hraje.

Duše mi nevadí
já nemám strach
nechť v klidu přejdou
i přes můj práh.

Za oknem hoří
jediná svíce
za všechny mrtvé snad
nežijí více?

….........
Žijeme chlapče
snad nemyslíš ani
pozemské starosti
nechej si v dlani.

Tělo je na nic
duše dál žije
dotkni se plamínku
který tmu pije.
Autor Čoki, 31.10.2009
Přečteno 260x
Tipy 7
Poslední tipující: al-pacino, labuť, Nút, Květka Š., Pevya
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jsem moc ráda že to někdo dokázal a ještě tak pěknou formou říct nahlas....Podepisuji podepisuji podepisuji....Já když vidím ty fronty u hřbitova a předhánějící se příbuzné.. je mi fakt zle.... říkám si slova co mi říkala moje babička... vzpomeň si na mě u plotny ve všední den... když budeš vařit recept co jsem tě naučila...Zapaluju si doma svíčky když si vzpomenu a přes plamínek posílám svoje myšlenky a pohlazení duše...

31.10.2009 11:55:00 | Nút

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí