Vykřičníky

Vykřičníky

Anotace: ...znáte ta místa, že?!

Na louce, kde dříve polní kvítí,
proplétalo z trávy lože zelené,
dnes bílé kříže teskně svítí,
k nebi vykřičníky vztyčené.

Tichý dav němých náhrobků,
kdysi celý krajíc generace,
teď vítr s deštěm na schovku,
hroby jak průvod demonstrace.

Zem tu ukrývá vinu mocných,
muže jimž válka byla gilotinou,
jež vykonala ortel za hřích,
Pánů, co chtěli zemi jinou.

Kříže smáčené slzami rodin,
co stále nevěří, že se to stává,
dávno, teď i za tisíce hodin,
že si nevinné smrt k sobě brává…
Autor Tomíno..., 07.11.2009
Přečteno 231x
Tipy 1
Poslední tipující: mauvais-ange
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí