Hádanky

Hádanky

Anotace: Ukrývá se pod postelí, V noci, ve tmě, ve kvílení, Mysl svírá, kalí snění, Čeká na tvé osamění. ...uhodneš?

Není právě teď,
Ba ani teď – či teď – tu není.
Kdykoliv to slovo řekneš,
Uteče k dalšímu rozednění.
Přesto však víš, že přijde,
Ale dosažitelný není,
V nejhlubší tmě ti uskočí,
A své jméno s jiným smění.
(Zítřek)

Ukrývá se pod postelí,
V noci, ve tmě, ve kvílení,
Mysl svírá, kalí snění.
Čeká na tvé osamění.
Vzadu ve tvé hlavě sedí,
Tiše šeptem zlá slova dí.
Srdce svírá, rukou třese,
Temnotou se kradmo nese.
(Strach)

Proklouzne ti mezi prsty,
Je pevnější než dřevo,
Uteče ti, nechytíš ji,
Zasype tě bílými hvězdami.
(Voda)

Ve tvém krku ukrývá se,
Psaným slovům přidá v kráse,
Cejn ho nemá, ten to snese,
Avšak skřivanův se tichem nese.
(Hlas)
Autor Sightin, 13.11.2009
Přečteno 248x
Tipy 5
Poslední tipující: Radek.oslov.Šafárik, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

suprové

15.11.2009 15:32:00 | Radek.oslov.Šafárik

Ta první hádanka se ti povedla skvěle. Dobrý nápad, dobře napsaný.

13.11.2009 09:37:00 | Jana M.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí