Podběl

Podběl

Anotace: Mamince

Skloněná hlava, ruce co brázdy
v poli,
sedíc má oči pro dálku.
Dost často tělo bolí, vzpomíná na muže,
na válku.
Pokradmu ohlédla se-
kdo ví nač čeká babička.Tiché
vzlyky jsou slyšet v hlase,tenkrát,kdy zazní písnička.
Kytičku podbělu utrhla jsem,vkládám ji
k rukám do klína.
Pošeptám tichým hlasem,
maminko, jaro začíná.
Hedvábným pohledem ke mně kráčí
s úsměvem na rtu díky dává,
jak málo k radosti stačí,
když stará je naše máma.
Autor jaroslava anna, 23.11.2009
Přečteno 371x
Tipy 13
Poslední tipující: poustevník Jirka, Pevya, hašlerka, enigman, Mbonita, labuť
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Moc krásná! ST :-))

06.12.2009 13:43:00 | poustevník Jirka

Ta je krásná, tak něžná, heboučká báseňka! Líbí se mi moc.

30.11.2009 22:37:00 | Pevya

A to je čas vrátit matkám víc, než nám daly...

23.11.2009 07:19:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí