MIKULÁŠSKÁ

MIKULÁŠSKÁ

Anotace: Vysvětlení, proč že nám bývají ti představitelé trojice Mikuláš, anděl, čert občas poněkud povědomí.

Co vám budu vyprávět?
Že jsem teďka zažila:
Jak v hospůdce Malý Svět
sedí celá družina.

Seděli tam tři a byli,
jak se zdálo poněkud
krapánek už přiopilí.
Co se stalo? Bůh jen suď.

První měl vous bílý, dlouhý.
Druhý zase chlupy měl.
A ten třetí, podle peří,
musel býti sám anděl!

Jak jsem si tak opodále
pila svojí kávičku;
slyším je, jak neustále
zpívaj stejnou písničku.

Že prý je to všechno hrůza.
Hlavu vkládaj do dlaní.
Dětičky jsou běs a lůza,
svorně jim strach nahání.

Tudíž aby dodali si
zase trochu odvahy,
sobě láhev přihnuli si.
Promile si nahnali.

Jak tak koukám při odchodu,
hotoví už všichni jsou.
Zdá se, že je brzy spolu
na záchytku odvezou.

Teď nám tady problém visí,
dětičky budou mít pech…
Anděl s čertem v klubku spí si,
Mikuláš je durch na plech.

Vyvstaly nám otazníky:
zvládneme to za ně?
Zavoláme náhradníky,
vykašlem se na ně!
Autor KockaEvropska, 02.12.2009
Přečteno 573x
Tipy 16
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Holis, WhiteSkull, divoska_jaja, Kars, Zefi, BArBArKO, Kapka, Nergal, Zpátky, ...
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Když postrašili dětičky,
dostávali panáčky,
tak už to někdy bývá,
zas za rok přijďte,
vy bando dovádivá
ST

08.12.2009 13:32:00 | Kars

Velmi plastický obraz!:-)

07.12.2009 23:41:00 | Zefi

Ja bych ty smrady rezal retezem.. ehm pardon, nechal jsem se unest :)

03.12.2009 16:29:00 | Nergal

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí