Pouhá tečka

Pouhá tečka

Anotace: ...na tomto světě

Jsem jen pouhá tečka
v tomto lidském mraveništi,
co se točí dokolečka,
jen to bláznivě sviští.

Jsem jen pouhá kaňka
v tomto lidském mumraji,
snad přes všechny přežene se přeháňka,
bohužel však někteří prohrají.

Za soumraku šarlatáni
na prach nás rozlousknou,
pokračují do nepřestání,
pak ho snadno rozfouknou.

Pouhá tečka na bledém blankytu
se z nás všech co nevidět stane,
někdo se zbarví do lesklého třpytu,
někdo zas svým dechem nás ovane.

Někdo bude temný odstín zlosti,
ona zas krvácející červánek,
to tam nekonečno sněné volnosti,
to tam pohodový dýchánek.

Pouhá tečka je z nás teď,
pouhou tečkou zůstanem,
to si pamatuj a nepleť,
jsi jen ubohá tečka.
Autor Jiná, 05.12.2009
Přečteno 268x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, klaris.mertlice, Kapka, WAYWARD
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...každý je jen tečka v dlouhé čáře

05.12.2009 14:39:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí