Usínej, děťátko

Usínej, děťátko

Anotace: Roztomilá ukolébavka:)

Ulehni do postýlky měkkoučké,
jemným hedvábím tělíčko své ovij,
spinkej ty děťátko hezoučké,
své tvářičky sladkým snem polij.

Na polštář s medvídkem si polož hlavičku,
víčka ať se pod tíhou řas volně sklopí,
do ručky si uchop plyšovou opičku,
za chvíli vás měsíček obklopí.

Usínej pomaličku, ty krásné miminko
a vzpomínej na dnešní bábovičky,
bylo jich jen pár, ale stačí i takhle málinko,
však počkej až naučíš se zavazovat tkaničky.

Spinkej, maminka se přijde podívat,
to ona ti obuje vyzutou ponožku,
aby zas mohla tvé prstíky zahřívat,
spinkej, ty malinký černoušku.
Autor Jiná, 05.12.2009
Přečteno 322x
Tipy 2
Poslední tipující: Bíša, Kapka
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná ukolébavka rozkošnému černouškovi... ST.

05.12.2009 15:31:00 | Kapka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí