Mikuláš

Mikuláš

Anotace: Vzpomínání na očekávání Mikuláše

Mikuláše moc si vážím,
s čerty ráda žertuju,
je to tím, že tenhle svátek
od malička miluju.

To napětí a čekání
až zazvoní u dveří,
je stejné jak první pusa,
kdopak z vás mi nevěří?

Pekelníci vtrhnou dovnitř,
umírnění nebe-pánem,
napětí se začne šířit,
se zlobivými je ámen.

Písnička to zachraňuje
čerti chrastí o stošest,
zas musejí pytel schovat,
a dál se svou cestou vést.

Napětí už povoluje,
když řetězy chrastí míň
cinkot zvonku vzdaluje se,
přesto na mě padá splín.

Co ta velká kniha hříchů,
co zapíše příště zas,
budeme žít dál v oblacích,
nebo kotel spálí nás?

Hřích se těžko smyje z duše,
tíží jako balvan ten,
já však věřím, že nás mine
a zůstane láska jen.

Tu každý rok opráší nám,
Mikuláš tou berlou svou
a my budem dál prožívat,
lásku svoji vzájemnou.
Autor hypertenze, 07.12.2009
Přečteno 441x
Tipy 21
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Kokonut, doktor srdcí, vodnař, Pevya, harmony, bobi bobie, Bíša, BArBArKO, hašlerka, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (5x)

Komentáře

Mikuláš ztratil plášť,
Mikuláška sukni.
Hledali, nenašli,
byli oba smutní. :-P

29.05.2010 01:15:00 | Kokonut

Fantastická

07.12.2009 20:54:00 | BArBArKO

Taky mám ráda čerty..a anděly..i Mikuláše :)

07.12.2009 11:31:00 | Hazentla

s čerty ráda žertuju...od malička miluju a básni ST maluju!

07.12.2009 10:36:00 | Kapka

Mile čertovská :o)

07.12.2009 08:02:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí