Hledání

Hledání

Anotace: hledání sebe sama.

Sbírka: Rozjímání

Ta noc byla dlouhá, víc než jsem kdy znal,
a tu noc jsem uzlík vzal a na cestu se dal.
Z té Tmy chtěl jsem za Světlem !
Popral bych se s celým světem,
kdyby mi chtěl "zabránit",
a mou duši zachránit.
Chtěl jsem najít Boha.
Prochodil jsem kraj, řeky i moře brázdil jsem,
na těch toulkách poznal jsem, jak je krásná celá zem.
Poznal jsem mnoho lidí, jejich touhy chápal jsem,
poznal jsem všechna náboženství,
a přesto jsem byl samoten.
Chtěl jsem najít Boha.
Hledal jsem v kostelích i chrámech,
na horách, i v širých lánech,
tušil jsem jeho blízkost když vítr vál,
a přesto jsem byl sám.
Chtěl jsem najít Boha.
A opět jsem byl doma. Hlavu svou skláním do dlaní,
tolik let na cestách, tolik let hledání.
V každém to m dni viděl jsem svítání.
Vzpomínám na své putování,
kde o samotě není pomoc druhých k mání,
na rozhodnutí která jsem udělal,
a činy, kterými jsem následoval.
Jak bylo lehčí během let...,
najedou jsem svou starou hlavu zved,
kdo mě to celý ten čas ved?
Kdo šel se mnou neviděn, nepoznán...
ach Bože dobrý - tos byl přeci jen - ty Sám.
Autor šara, 14.12.2009
Přečteno 288x
Tipy 4
Poslední tipující: Bíša, Kapka, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí