Hora mortis nostrae

Hora mortis nostrae

Anotace: jak se bohumil potkal s jiřím ~J~

Než se počnou ty tóny posledního okamžiku
který mě čeká na tomto světě
a v tvé blízkosti
nebudu tušit
a nic se mě nebude snažit zastavit

Avšak až přijde setmění
a světlo se odebéře do dálek a skrýší
ze kterých bude tajně sledovat
plížící se tmu
zachvěje se kdesi
uvnitř mého mozku hlas
a ten
kdo ví, co bude říkat

Nebude to věčnost a nebude to Bůh
nebude to nic, co našlo mezi lidmi kdy své jméno

Možná, že to bude ona krajina
která si mne zavolá zpět
tak, jak už volá dlouho, ale jen tiše

zatímco této chvíle to bude
zvolání tak úpěnlivé
že by obměkčilo i duše dávno
zvětralé a okoralé
necítící, mroucí

a já půjdu zase tam
odkud jsem odešla
ale už to bude někdo jiný
kdosi o mne a mnoho
o tebe
bohatší
Autor Já Esther Ruth, 19.12.2009
Přečteno 315x
Tipy 34
Poslední tipující: zenge, Koskenkorva, hostmen, Radek.oslov.Šafárik, BArBArKO, Zefi, laura3, Rikitan, Holis, myší královna, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné,skvělý styl!

16.01.2010 19:19:00 | Zefi

Zajímavá báseň, má hloubku.

13.01.2010 22:09:00 | Rikitan

tam je bohatě...

20.12.2009 12:00:00 | enigman

necítící, mroucí - já

20.12.2009 11:48:00 | ludmil

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí