Vločka

Vločka

Anotace: každý se občas ptá, zda svět je takový odjakživa, nebo ho jen ničíme my a jaký to má dopad na nás?

Za oknem vločku viděl jsi padat,
než dotkl ses jí, vodou se stala.

Byla bílá, beze špíny,
jako lidská duše bez poskvrny.

I přesto, že čistou kdys byla,
vodou se přes to stejně stala.

Jak lidská duše, beze špíny,
vločka jest lehká, jak to peří,

Jímž kdysi jsi býval i ty,
než poznal jsi špínu, lidského bytí

Dnes nikdo z nás není vločkou,
lehkou jak pírko, svěží jak vánek,

Dnes každý jsme pouhým střípkem,
toho, co kdys bylo,

Již známe špínu světa, a všechny taje,
před kterými nás vločka kdysi chráně
Autor Stepankas, 21.12.2009
Přečteno 257x
Tipy 13
Poslední tipující: MailMann, Gabrielle, JohnyD., susana načeva, Bíša, Kira Haulie, F.i.L, Miroslav Možný
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí