Tam u Pekelných bran

Tam u Pekelných bran

Anotace: předvánočně nevánoční básen

Čisi ruka klepe na dveře.
O pardon snad není to ta má?
Vidím svůj život jako ve hře.
Herec já jsem i divák sám.

Improvizuji,po jevišti tančím
a z hlediště se usmívám.
Ten příběh,ta vtipná tragedie.
Jakoby můj stín v ní hrál - hlavní roli.

Láska?Prohra?Pád i vzlet.
Život shr do několika vět.
Od narození po smrti lože
...
A ten divák co mu slza spadla
na tvář a pak kutálí se dál.
Odchází z kina zaskočen
avšak je pozdě - je u pekelných bran.

Neb v den kdy pochopil chyby
a pochopil co dříve nechápal.
Život před očima proletěl mu.
Usmíval se když umíral.
Autor urcite.me.neznas, 23.12.2009
Přečteno 321x
Tipy 9
Poslední tipující: PANGÁSIUS, susana načeva, Isquieasuus, lexus, labuť, carodejka, Michelll, Unyle Pěl
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jenom jsem váhal, co s tím shr, ale jinak celkový dojem je dobrý

27.12.2009 01:39:00 | lexus

Když v básních kráčí život, je to moc hezké počtení.

23.12.2009 20:21:00 | carodejka

Ten závěr je luxusní..

23.12.2009 20:12:00 | Michelll

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí