3 básně politické

3 básně politické

Anotace: Přednesu Vám tři básně politické, které poslední dobou nejvíce hýbou jak celým světem tak naší republikou, jestli se tomuto uspořádání vlastně vůbec dá tak říkat republika.

Čtvero pravdivých čtyřverší o krizi světové

O magnátu bankovém :

Centrální banku vlastní sám,
skrytě však ovládá média a tisk,
furt říká: peněz málo mám,
buduje z toho velký zisk.

O zednářích svobodných:

Krutí jsou slavní Rotchildovi rádci,
přes bílý dům mají vyšlapané stezky,
jenom ať lůza lidská nemá práci,
v záchvatech řvou pak třesky plesky.

Ilumináte Rotchilde :

Kdopak tu potom může za krizi,
Nalákáš davy na velké hypotéky,
máš z toho velkou provizi,
předražíš všechny naše léky.

Páni soukromníci :

Musíte asi hodně propouštěti,
podnik se hroutí bez financí,
po celém světě krachy letí,
krize se šíří jako smetí.

Aristokratická spol. ČD (Čekej dlouho)

No to je ale velká ostuda,
když ČD řídí magnát Žaluda,
hřeje si pozadí ve drahém gabrioletu,
za malé zpoždění přinutí ho k letu.

On na tom asi hodně vydělá,
jenom ať lidé z práce chodí pěšky,
hodinky s vodotryskem ať se nedělá,
zblátěné deštěm chudí mají stezky.

Schwarzenberg Trautnberg

Šlechtický kníže velký Trautnberk,
ten který říká že je Schwarzenberg,
vedoucí strany stop nula devět,
myslí si že je slavný jako Honza Nedvěd.

Ten v čele strany velké pravice,
lakuje a chce nejvíce,
v genech má směsky incestu,
chudí ho soudí v protestu.

Pořádně česky vůbec neumí,
germánsky ale dobře rozumí,
s Eu však jedna mocná ruka je,
národu chystá velké galeje.
Autor Básník lásky, 24.12.2009
Přečteno 438x
Tipy 2
Poslední tipující: ilona, Sleepwalker
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí