Bolest střídá naděje.

Bolest střídá naděje.

Anotace: Báseň o lásce, co neměla mít konce, přesto všechno časem skončí. Autor si vyčítá své chyby a kritizuje nynější společnost, která není na věčnou lásku stavěná. Slibuje boj a nápravu.

Opona padá, světlo zhasíná.
Zásoby docházejí, naděje umírá.
Síla zvyku zmizí - v mžiku.
Už jsi cizí
a šaháš - po kapesníku.
Adepti na první cenu.
Zamilovaný bláznové, nehledí si už na ret.
Kouzlo lásky ztratilo pěnu.
Víra domeček z karet.
Touha, samota. Samota či touha.
Nezžírá mě tak, jako chlouba,
že v srdci nosím stud.
Nedodržel , co dodržet jsem chtěl.
Však měl jsem na to, měl.
Malý jsi, prcek ze vsi.
Však mnoho snů, keci, keci!
Vzdálených snů obrysy
s věkem střídají kompromisy.
Práce, práce, jste jak stádo!
Vydělávat jenom na žrádlo!
Proč je špatný nebýt líný?
Strčte si kompromisy do prdele,
CHCI BÝT JINÝ!
Život - nejrchlejší dopravní prostředek.
Hodně stanic přehlédl jsem a ujel.
Mrzet může sebevíc, cestujcí jsem přejel.
Odvahu však tomu, kdo nastoupí znovu.

Rich
Autor Richie12, 30.12.2009
Přečteno 256x
Tipy 1
Poslední tipující: Denael
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Budu moc rád za každý komentář

30.12.2009 23:34:00 | Richie12

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí