Není cesty zpět

Není cesty zpět

Nádherou dětských her
život bral správný směr
ve větvích radosti
prostý všech starostí.

Krok za krokem míjel čas
hlasem hodin, někde v nás
s příchutí ozvěn naplnění
počátky světa pochopení
a z našich strohých vět
už není cesty zpět.

V podřepu i pokleku
střihem skvělých obleků
žádná vstřícnost rozdílu
břitká přímost azylu
na jevišti svět
najdeš cestu zpět?

Křehkost jarních pavučin
měkký červánkový stín
silou rozumu Ti věští
stojíš hrdě, v tomto dešti
láskou prve okouzlený
mladý, šťastně vyslyšený.

Jako lodě v bouři moří
radostí, co v srdci hoří
v žilách vínem věků
rozumní, až k vzteku
snad to někdo změní
vždyť zpět již cesty není.
Autor duska.pampeliska, 02.01.2010
Přečteno 475x
Tipy 6
Poslední tipující: hanele m., Elisha, labuť, dandelion-meadow
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

tahle se mi líbí, z těch, co jsem si u tebe dnes rozklikla, nejvíc

24.01.2014 21:05:52 | hanele m.

parádní slov kouzlení,má to šťávu a spád..slov vodopád ST!!!

02.01.2010 22:01:00 | Acham

Je to tak, stále dokola, každý žijeme to, co už někdo žil.

02.01.2010 22:00:00 | Elisha

Má spád a líbí se mi obsah, jen si nejsem jistá, jestli v předposledním řádku není překlep... nemá tam být změní.? Omlouvám se za drzost...

02.01.2010 21:59:00 | labuť

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí