Odlišná poslání

Odlišná poslání

Anotace: ***

Povídám si
s ženou, s jejíž
pomocí přišlo na svět
již mnoho zdravých dětí
říkám jí porodní bába
tak jako se říkalo
dříve ženám, které
odrodily děti a
říkaly novopečeným
matkám, jak krásné
děťátko se jim narodilo
jaký to boží dar
***
Naslouchám umrlčímu
hlasu hrobníka,
kolik již vykopal hrobů
a pohřbil nebožtíků
a modlil se
ať najdou vykoupení
***
stál jednou nohou v hrobě
opíraje se lokty o lopatu
s druhou nohou nad výkopem
a kouříc ubalenou cigaretu
mluvil, že všichni jsou
v duši zatracení ďáblové
***
jak zatraceně
si protičeřil
tento člověk,
ten, který mrtvým
zajišťoval
poslední odpočinek
**
když nad tím tak
přemýšlím
asi by si tito dva lidé
s odlišným posláním
moc neporozuměli
***
Žena, která přijímá živé
Muž, který zahrabává mrtvé
*
život je ve většině případech chtěný
a se smrtí se nikdy moc nepočítá
Autor Tomáš Přidal, 11.01.2010
Přečteno 221x
Tipy 4
Poslední tipující: WAYWARD, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...více věř hrobníkům ST

12.01.2010 21:55:00 | WAYWARD

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí