Vydržíte deset kol?

Vydržíte deset kol?

Anotace: jen do toho..

Pranýřujte moje slova
Plivejte mi na řádky
Zapalte štosy bílých listů
Vyházejte prázdné přihrádky

Křičet nemá smysl, stejně pravdu najdete
A prát se s vámi, jen do ohně olej
Napadejte každou větu,
jak zápasníci řeckořímští
Rvete se až do krve
Pomozte mi najít řeku
Která vede do nebe
Bez vás, jehly tupé
Bez vás
Básník, ten nic nesvede

A snad váš smích
zapálí louče vyhaslé
A pláč přílivem radosti zaplaví
Mou duši vyprahlou
Jen do ringu si troufněte
Než gong vznítí,
zažehne
první větou
Už na hřbetě zběsilého zvířete
uháním k cíli

A se zaťatou pěstí a tváří zkřivenou
Já s větrem o závod
budu žíznivě hledat slova
A na březích najdu to kamení,
co touží po vodě
A zpátky do kolbiště s nápřahem
Hodím je
Do výhně pekelné!

Tak bojujte druzi mí,křičte a kopejte
Ať novému životu na svět pomůžete
Vy ze sebe ten život vykřešete!
A pod hvězdami příjemně zmožení
Usnete
Aby další den jste mohli
Břitvou nabrousit ten život
Zas.
Autor Art Brasi, 02.11.2004
Přečteno 315x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí