Obyčejný zimní den

Obyčejný zimní den

Anotace: Vyhlížela jsem při hodině bižule ven z okna...a samo už se to psalo na papír...:-))

Venku je mlha,
dalo by se jí krájet,
kráká tam vlha,
o cestě rájem.

Vyhlížim z okna,
vidím tam mráz,
zamrzlá prkna,
stříbrnou rybníka hráz.

Smuteční oblohu zblázněnou do šeda,
na chlupaté hlavě ledního medvěda,
co žárlivě ji v kobce střeží,
pod markomanskou strážní věží,
se zbytkem lásky, o životě nevěda.

Hledání pečetí zimního jitra,
nepěkných vzpomínek, vyhaslých hvězd,
zpýtání zcela prokřehlého nitra,
v myriádách slunečních cest.
Autor Boudicca, 13.01.2010
Přečteno 250x
Tipy 12
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Vanilková Ninja, fuu, ilona, Romana Šamanka Ladyloba, Psavec, Vlk v rouše, Kapka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ta třetí sloka se ti povedla. líbí se mi.

20.01.2010 08:19:00 | tvoje líčko. ale můj ďolíček

Na zamyšlení

13.01.2010 20:13:00 | hypertenze

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí