Čajové vůně zimního bálu

Čajové vůně zimního bálu

Anotace: Po několika dnech pocity daly prostor slovům.

Sněhová kapka stekla
po území okenního rámu,
lemujícího rozfoukanou
bolest zimních výjevů.
Poutník ztraceného velekněze
hledá cestu k vysněnému chrámu
a kráčí jí vstříc
po cestách dávných příběhů.
Barva zaschlá
uprostřed Da Vinciho štětců
poskvrnila jeho
jediný putovní plášť
a slova prostořekých
antických vědců
způsobila potulnému
srdci neodpustitelnou zášť.

Mapy nakreslené mrazem
do čajových vůní kašmiru
jsou plny jezerních maleb
prastarých paprsků
a egyptské Princezny
prahnoucí po náhrdelníku míru
tančí v oázách bez vody
ve vlnách pouštních okrsků.
Zapomenutá krása
z odrazů trojské Heleny
našla své tajně
vysněné jméno
a čajové lístky nerozluštitelně ztraceny
byly spleteny,
aby tvořily vesmírné
lásce nezničitelné léno.

Z černé tuše
převlečené bílé obrazy
roztančily šum
koruny šípkového keře,
aby ten,
kdo na beztrnné růže narazí,
našel rezavý kolovrátek
a v něm Šipkových Růženek dveře.
Všichni modlící
se pro víru reality
již měsíce nevědomky spí
v zákoutích tanečního sálu
a přavěké paleo-, mezo-, neo- a eneolity
končí za lásky
dvou zamilovaných párů
v tónu zimního bálu.
Autor Denael, 15.01.2010
Přečteno 314x
Tipy 13
Poslední tipující: susana načeva, Danushka, fuu, Bíša, Kapka, Mbonita, Vlk v rouše, labuť, Kars
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

st...mam rád tvé básně

15.01.2010 11:32:00 | Vlk v rouše

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí