krvavá hraběnka

krvavá hraběnka

Anotace: další hrůzný příběh..

„KRVAVÁ HRABĚNKA“
Já narodila jsem se v divném století,
Já zrodila se v Uhrech a to je mé prokletí.
A jak to žádá můj šlechtický řád,
Dali mi muže, snad mne má rád.
Můj Ferenc pro císaře ve válce sloužil
V tom krutém boji svůj život on složil.
*
Všude kolem je válka a běs,
Drancují území a neví jaký
Má sloužit kněz.
O boha a o moc se s Turkem přou,
Své hrdé hlavy nezapřou.
*
Jsem sama a nemám muže,
Já chřadnu a hlavně moje kůže.
Já vymyslím si tedˇ kůru léčebnou
A vykonám koupel pekelnou.
Železnou pannu si nechám zhotovit
A dívku mladou v té panně popravit.
*
V krvavé lázni se já budu koupat,
Že dívka pannou je smím já jen doufat.
Mne potkal ďábel já slib mu složím,
Do teplé krve své tělo tedˇ vložím.
Třeste se panny v širokém okolí,
To vás čeká smrt a vás to zabolí.
*
Mé činy vražedné neberou konce,
Noc co noc slyšíš jen pohřební zvonce.
Chytli mne při činu, uznali vinu,
Já na svém hradě tedˇ nejspíš zhynu.
Kat se však nedočkal,umírám předčasně,
Mé tělo odchází ale jen dočasně.
*
Má duše prokletá světem tedˇ bloudí,
Po mladých pannách jejich krev loudí.
Jsem uherská hraběnka s železnou pannou,
Jsem Čachtická paní co jí oči krví planou.
A všem krásným pannám já neříkám sbohem,
Ale nashledanou…
Autor kokyno, 01.02.2010
Přečteno 336x
Tipy 1
Poslední tipující: tato22
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí