Ach, vy romantiku, pane Hoffmanne

Ach, vy romantiku, pane Hoffmanne

Anotace: ...

Tak vypijem si poslední kapku krve na zdraví
Života, který v nás tiká, jak staré hodiny
Pět minut do ticha, není bim bam
Ztratil jsem klíč, ztratil pojem o čase-bezčasí
Klekání a lekání a je mi jedno, zda je poledne či šest
To je trochu úleva se zase jednou vyspat…
Nemyslet, nevzpínat se, nekřičet hrůzou ze snu
Usmívat se při pohledu na šťastnou tvář
Nenechat si odpírat políbení, vlastně vůbec nelíbat
Nehledat zoufalé přijetí a drápem přejíždět po tváři

Tak vypijem si naposledy pohár rozředěné lásky
Tak trpké, tak zoufalé, jenže to je moje cesta
Zatímco ty, s úšklebkem a pohledem vzhůru
zoufalá trapnosti, srkáš hnusný ovocný čaj
Ach, jak ti to chutná, to bezčasí a hodiny ztichly napořád
Ty lži, ty iluze, ty nekonečné kdyby, proč a kdy?
Ztratil jsem roky života a možná získal jednu vteřinu
Má větší cenu než ta sůl, slaná chuť slz, záblesk pochopení
V srdci je prázdno, možná klid a žádný smutek
Jsem muž, který chtěl býti milován…blbá kniha poznání

Jenže je ráno a nemůžu se pohnout, nejde znovu číst
Dozvědět se jak ten příběh skončí…třeba zítra, pozítří
Solná svíčka, prejžerejže, zase hoří, mihotá se
Jak stará obrazovka PC z roku devatenáct set a velký kus
Jo, měl jsem v srdci hnus a opravdu už nechci slyšet
Nechci mluvit, možná něco málo poslouchat
Nechci být myší král a oříšky nechat být, sto sedmnáct let
Protože osmnáctého prosince jsem ještě blouznil
Stejně jako na premiéře můj nemocný slavný jmenovec
Slepý a hluchý a doufající, zklamaný blouznivec

Tak…a teď slyším to ticho, už z něj nemám strach
Nebudu hledat klíče a nabízet je Kláře, vlastně nikomu
Ponořím se třeba do chlorované vody, naučím se naznak
Naučím se motýlka a volně zinscenuji nový příběh
Nebo taky ne, mám rád pohádky i smích, mám rád i řád
Stejně, myslím, že si i přerostlá ratlice zaslouží svého ratlíka
(Možná si ona stejně myslí, že je to ten nejudatnější lev)
Tak i padlý drakovepř vybere si svého lahodného lanýže
Dočte konečně ten příběh o hledání lásky, půjde spát…
…stejně by mě zajímalo, proč se na mě stále směješ
Autor Petr Miroslav, 03.02.2010
Přečteno 472x
Tipy 15
Poslední tipující: Bíša, Holis, harmony, Maro Deives, AlenaMarieK, Lota, CORONATION, PANGÁSIUS, Romana Šamanka Ladyloba
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Vždycky jsem byla Tvým čtenářem, hltavým. Určitě pro onu pravdivost přenosu, neboť lidské prožitky jsou si tak podobné.

03.02.2010 19:30:00 | Lota

Tak to fakt nevím...někdy funguje jen pravdivost přenosu. Kolikrát o tom taky přemýšlím, nakonec usnu:))

03.02.2010 15:21:00 | Petr Miroslav

Žádám vysvětlení: proč se mi to líbí?

03.02.2010 14:45:00 | CORONATION

nádhera - uff

03.02.2010 14:17:00 | Romana Šamanka Ladyloba

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí