Tři vteřiny a tři léta života

Tři vteřiny a tři léta života

Anotace: ...in memoriam Láďovi a sám sobě

Kamenná krása a já necítím vůbec nic, snad jen hrozný chlad
Není mi zima na nohy, na ruce, na oči a jazyk, jen na srdce
Mé jméno je kámen, mé jméno je neživé a já žiji, ještě
Tak zoufale vím, že ten starý muž, co létal tři vteřiny, byl hrdina
Pro nikoho neznamenal nic, nenosil jméno vojevůdců
Podivných celebrit a povrchních hovad, byl to prostý muž

Jsem sprostý muž, pohrdám darovaným životem, svým bydlem
(Tohle slovo mě tolik, lásko, kouše do duše jak vzteklý pes)
Kamenná krása, ačkoliv mohu rozumět sochařově duši, studí
Chtěl bych se vzbudit léta vzad, zastavit stát, jak dokument
Časozběrně kašlat na látku a poprvé díky pokoře litovat
(Slyším tvůj smích a rampouchy se bojí, tříští zimou)

Ti moudří se rozesmějí naivitě zajeté jak husa na silnici
(Kde by se tady vzala husa, snad pes, kočka, možná zablešený ježek)
Je to stále dokola, když není pro co žít…tři vteřiny ticha
Prý jen pantofle na parapetu po něm zůstaly, nic nebolí
Nahoře ticho, dole smutnější, házím si kostkou kam se dostane
Padá trojka, takové číslo ani ryba ani rak, budiž nám země, nebe…

Kamenná krása za mnou, přede mnou cedule „rychlýžrádlo“
Asi by mi stačilo pár tablet sevredolu, kostkou neházet
Vím, já vím kam patřím, do pekla magického světla
U anděla kliknout a potom sedmdesát pět procent života
Sežralas mě, požrala jako kudlanka a ani neotřela mastné fousy
Nic nechcem slyšet, protože pravá láska není, nebyla a nebude

Jenomže mě nekouše rakovina, stojím v přízemí a nahoru fakt ne
Mám ještě pár fimfáků na pánev a na knedlíky s vajíčkem
Na drahé suchosuché víno, na sladký život, na zdraví všem
Surge et ambula – sakra jde to hrozně těžce, pam padám…
Padám tři roky života, sbírám čas a nejde to zastavit, pláču
Ale vstávám a jdu, pro sebe sama, i když má duše bolí, k nesnesení
Letět tři vteřiny…žít tři léta života
Autor Petr Miroslav, 07.02.2010
Přečteno 539x
Tipy 20
Poslední tipující: Gabrielle, AlenaMarieK, Holis, Romana Šamanka Ladyloba, labuť, hašlerka, Mbonita, Lota, J's ..
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

"Pěkně si řešíš ty vnitřní běsy" :-)

Lalaein
16.11.2006

Vím
že blábolím
Ten dar jsem taky dostala
Ne nejsem nestálá
Ti voglio bene
To je ten pravý cíl
dar lásky do mých dlaní
jsi v dětství položil

Já nevěděla tehdy
že tys sám mi ho dal
Tatínku volala jsem
Říkali že jsi spal…

A tys mě zatím držel
ve svoji náruči
učil mě co je dobře
když srdce poručí

Lalaein
jen tak pro radost
pro úsměv
pro legraci
To aby v srdcích přátel mých
nehnízdili zas draci…

07.02.2010 22:59:00 | no

Jsme jako neznámí, a přece dobře známí,
jako umírající, a hle, žijeme,
jako trestanci, ale ne usmrcováni,
jakoby smutní, ale vždy veselí,
jako žebráci, a přece mnohé obohacujeme...
_____________________________!!! :-)

( apoštol Pavel 2 Kor 9 )

07.02.2010 21:34:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí