Zima..

Zima..

Anotace: ...

Kamenná dáma
na podpatcích
ze sametových hor

a krajky z ledu
jako květy baroka
na jejím mlžném plédu.

Ronila slzy.
Valily se strouhou
po zamrzlých skráních
ty slzy touhy jara.

A slavík tiše
v jejím hlase pěl,
že by rád zapomněl
na tu zimu dlouhou,

že by rád odletěl,
až zima bude stará.

V tom jaro jako výkřik
rozlehlo se krajem,
radostí dmul se její hlas,
že led touhy jara taje,
že krutou bitvu
prohrál mráz...
Autor Badya, 07.02.2010
Přečteno 302x
Tipy 11
Poslední tipující: Gabrielle, Dilla, Bíša, Shnecek, Dota Slunská, Elza511, ziriant
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásný:-)st
Přivoláváš jaro?
Nech mi kousek sněhu, i tak můžem mít jaro.-), ukryté v srdci...

09.02.2010 23:40:00 | Shnecek

Hezké jarní toužení...ST

08.02.2010 08:00:00 | Elza511

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí