Perníková princezna

Perníková princezna

Anotace: ...

Bylo jednou jedno království - anebo nebylo?
Ve dne, v noci, v létě i v zimě – bíle tam sněžilo.
A v tom království žila princezna na bílém prášku,
to pohádkový hrášek našel si menšího brášku.
Princezna se světlou pletí,
hrabala se denně v zámeckém smetí.
Její jemné havraní vlasy,
nemohly se dočkat kouzelné spásy.
A tak ve snech svých i ve stavu bdělém,
utíká od svých pryč, za nepřítelem -
co v rukávu magické triky schovával,
jen v temných uličkách tajně je prodával.
Princezna miluje ta jeho kouzla,
závislost pomalu do žil jí vklouzla.
Utápí se ve svých stavech slasti a míru,
nevidí vedle sebe do pekel díru.
S rukou napnutou a jehlou v těle,
cítí se volně, je jí tak skvěle.
Po pár hodinách snění – pohádka skončila,
přichází horor – postava s kápí do místnosti vkročila.
A princeznu chce strašit iluze světů, o nichž neměla ponětí,
realita nabízí jí své hrůzostrašné pojetí.
Nezachráníš princeznu, stala se obětí,
už čeká na ni vůdce a král celého podsvětí.
Pomalu a strachy na zem padá, čas jako by se zastavil,
panenky stáhly se hrůzou, zvon naposledy bil.
Leží na zemi perníková princezna, nedýchá,
ta její krása a mládí, trn stříkačky srdce mi propíchá.
A pak můžu jen tiše přemýšlet, nad tím co se stalo a co jsem to udělal,
když jsem jí tenkrát poprvé šlehnout perník dal.
Asi jsem s dobrým koncem každé pohádky počítal…
Teď už je pozdě, ale hned bych to zpět vzal –
protože, i když nebyla princezna a já princ, z celého srdce jsem ji miloval.
Autor Prinzeschen, 15.02.2010
Přečteno 402x
Tipy 4
Poslední tipující: Květka Š., Linzerka, Agniezka, CULIKATÁ
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

když toto člověk vidí..zažije..tu hrůzu a zoufalství závislosti..pak je šťastnej,když má ho někdo opravdu,opravdu rád..a žije pro lásku k člověku,k sobě..pokud se z té temnoty vyhrabe..je šťastnej za každej hezkej,živej den,a váží si..života i lidí,které miluje a ochraňuje..nastoupí pokora,vděčnost a láska.

15.02.2010 12:45:00 | Agniezka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí