Přítel

Přítel

Anotace: Jsem vůbec přítel?

Je přítelem ten, kdo se krčí opodál
či ten, který stojí vedle Tvého boku?
Je přítel, když duši peklu zaprodal,
ač andělem byl posledního půlroku?

Stojí za Tvoji pozornost, i když spí
nebo musí neustále bdít a smát se?
Je v Tvém srdci, ač lžou jazykové zlí
a chtějí tak donutit ho vzdát se?

Zaslouží si Tvé objetí ve svém pláči,
zaslouží si Tvá slova v zášti a smutku?
Ochráníš jej, když bijí ho velcí rváči
nebo se dočká nemilosrdného rozsudku?

Je přítelem ten, kdo s Tebou sdílí radost
nebo ten, který Ti ji z celého srdce přeje?
Je přítelem, i když občas projeví slabost
a pak na omluvu donese Ti orchideje?

Jsem vůbec přítel?
Autor Wyrda, 24.02.2010
Přečteno 267x
Tipy 9
Poslední tipující: Flow Calipso, Bíša, Modrý Anděl, Psavec, CULIKATÁ, rezina
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Toť otázka za ST

24.02.2010 20:55:00 | rezina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí